Ticker

6/recent/ticker-posts

Ο pastry chef Γιάννης Έντγκαρ Κουφάδης μας ετοιμάζει λαχταριστά μελομακάρονα

Ο Γιάννης Έντγκαρ Κουφάδης, με την ευκαιρία των εορτών, μας ετοιμάζει πεντανόστιμα μελομακάρονα που θα γίνουν η απόλυτη γλυκιά απόλαυση για τις γιορτές.

Υλικά:
•    Αλεύρι: 1.000 γρ
•    Σιμιγδάλι: 30 γρ
•    Λάδι: 340 γρ
•    Χυμός: 120 γρ
•    Νερό: 80 γρ
•    Κονιάκ: 30 γρ
•    Μελί: 20 γρ
•    Βούτυρο φυτίνη: 100 γρ
•    Άχνη: 80 γρ
•    Σόδα: 6 γρ
•    Κανέλα, γαρίφαλο: 2 γρ
•    Πορτοκαλί ξύσμα: 8 γρ

Εκτέλεση:

1.    Ανακατεύουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι σε μια μπασίνα και στη συνέχεια το κοσκινίζουμε.
2.    Σε ένα δοσομετρητή ή σε κάποιο μπολ, ρίχνουμε το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό, το κονιάκ, το μέλι, το βούτυρο φυτίνη, την άχνη, τη σόδα, την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
3.    Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υγρά με τα μπαχαρικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4.    Ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο αλεύρι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε αργά μέχρι να σχηματιστεί ζυμάρι. Προσέχουμε να μην ανακατέψουμε υπερβολικά για να μη σφίξει το μείγμα.
5.    Στη συνέχεια δίνουμε σχήμα στα μελομακάρονα και τα τοποθετούμε στο ταψί.
6.    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
7.    Ψήνουμε για 20-22 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο.

Δείτε το βίντεο:


Ο βραβευμένος pastry chef, ο οποίος κατέκτησε την 1η θέση στο διαγωνισμό MEDITERRANEAN CHEF'S Competition 2022 και αναδείχθηκε Best Mediterranean Pastry Chef, άνοιξε το δικό του κατάστημα στην Καλλιθέα και συγκεκριμένα στην οδό Γ. Ιατρίδου 109.